Situată pe Peninsula Balcanică, România este o țară a contrastelor. De-a lungul anilor a fost una din țările blocului estic, aparținând românilor care i-au dat numele, maghiarilor și otomanilor. Este plină de orașe vechi, stațiuni montane care oferă schiuri grozave și o comunitate a artă în dezvoltare. Istoria este un lucru pe care România nu l-a trecut cu vederea. Castele medievale străbat întraga țară – mai ales în Sighișoara, care este plină de clădiri istorice ale epocii gotice. Și mai multă istorie veți găsi în Brașov, unde, dacă într-adevăr doriți să aflați locui de a lui Dracula atunci î-l veți găsi la castelul Bran ce datează din secolul al XIV-lea. Apoi orașul București despre care veți fi fermecați de arhitectura medievală, la fel de mult ca și de clădirile deosebitw ce datează din era comunistă. Mai jos vedeți o descriere a celor mai bune locuri de vizitat în România:

10 Delta Dunării

Majoritatea Deltei Dunării, fiind și cea de-a doua, cea mai mare deltă a Europei, se află pe teritoriul României. Inițial, parte a Mării Negre, Delta Dunării este un loc bun pentru a observa natura. Aici veți întîlni multe specii unice de plante și animale din Europa, precum și 23 de ecosisteme diferite, printre care unele dintre cele mai mari zone umede din lume. Cei ce deja au vizitat Delta sunt încîntați de apusurile de soare spectaculoase și recomandă să faceți o plimbare cu barca pe râu.

9 Cluj-Napoca

Este locația la cea mai mare universitate din țară, Cluj-Napoca este considerată capitala neoficială a regiunii istorice a Transilvaniei. Orașul, care precede colonizarea romană, este unul dintre centrele artistice și culturale ale României. Fiind locul de bațștină a unui număr mare de populație maghiară, Cluj-Napoca dispune de o statuie care onorează un rege maghiar. Construit în secolul al XIV-lea, biserica gotică a Sf. Mihail are cel mai înalt turn de biserică din țară. Muzeul Național de Artă, este plasat într-un fost palat, are o colecție mare de lucrări realizate de artiștii români.

8 Mamaia

Situat pe malul Mării Negre, Mamaia este cea mai populară stațiune maritimă din România. Mamaia este mică, însă, situată pe o lungime de aproximativ 8 km. Are plaje mari de nisip alb, doar pentru bronzat sau pentru observarea oamenilor. Mamaia are un parc acvatic, dar activitățile sunt limitate pentru copiii mici. Adulții, totuși, ar putea să se bucure de câteva lecții la academia de surf.

7 Timișoara

Situat în vestul României, Timișoara este unul din cele mai mari orașe din țară, datând de la începutul secolului al XIII-lea. Cîndva a făcut parte din Imperiul Otoman, fiind considerat drept primul oraș european care avea felinare stradale electrice. Orașul a revenit după ce a suferit pagube grele, din ambele părți, în timpul celui de-al doilea război mondial. Spre deosebire de numeroasele catedrale europene, Catedrala ortodoxă Timișoara a fost construită în secolul al XX-lea, fiind remarcabilă pentru cele 11 turnuri, ea, deasemenea, găzduiește multe obiecte istorice religioase, precum și picturi de icoane de epocă.

6 București

Bucureștiul este un oraș care îmbină vechiul cu noul. Vizitatorii ar putea întâlni o clădire veche, o clădire înaltă modernă și una în stil comunist, toate în același bloc. Această capitală europeană modernizată se mândrește cu cea mai mare clădire a Parlamentului din lume, cu 3.100 de camere și 12 etaje. De asemenea, în București este important de nu pierde ocazia de a vizita centrul vechi al orașului, cu străzile sale înguste și pietruite, și clădiri vechi, dar și bisericile medievale.

5 Sinaia

Sinaia este un oraș – stațiune montană care s-a dezvoltat în jurul unei mănăstiri numită după Muntele Sinai. Mânăstirea, deține o copie a primei Bibliei, tipărite în România, este astăzi un loc popular pentru turiști, care se bucură de drumeții în timpul verii și de o schiere destul de extraordinară în timpul iernii. Regele Charles, a construit o casa de vară, cunoscută sub numele de Castelul Peles, de asemenea, este o atracție turistică populară. Orașul este cunoscut, de asemenea, pentru florile frumoase ce înfrumusețează orice loc al acestuia.

4 Mănăstirile pictate

Printre cele mai pitorești atracții ale României se numără Mănăstirile pictate din Bucovina – nord-estul țării. Pereții lor exteriori pictați sunt decorați cu fresce elaborate din secolele XVI, cu portrete ale sfinților și profeților, scene din viața lui Isus, imagini ale îngerilor și demonilor, ale raiului și iadului. Cele mai bine păstrate sunt manastirile din Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Sucevița si Voroneț.

3 Brașov

Situat în centrul României, Brașovul se mândrește, de la viața modernă dinamică a orașului până la farmecul vechi al lumii și peisajul fascinant. Înconjurat de Munții Carpați, orașul este considerat o stațiune montană, cu facilități de schi și patinaj. O priveliște superioară este Biserica Neagră, o catedrală gotică numită astfel din cauza fumului ce a survenit dintr-un incendiu în secolul XVII-lea, care a înnegrit pietrele. Vizitatorii pot, de asemenea, să facă o plimbare pe strada Rope, care este cea mai îngustă stradă din țară.

2 Sibiu

Sibiul, o dată parte a Ungariei, datează de la începutul secolului al XII-lea. Orașul este situat în Transilvania, o zonă asociată cu vampiri, inclusiv Dracula, dar este foarte puțin probabil ca vizitatorii să se întâlnească cu oricare din aceștia. În schimb, călătorii vor găsi Piața Mare, ce datează din se. XV-lea, și clădirile barocului, inclusiv Palatul Brukenthal, fiind locația la unul dintre cele mai vechi muzee din lume. Vizitatorii pot, de asemenea, să fie în căutarea rămășițelor vechilor fortărețe, folosite pentru apărarea orașului cu sute de ani în urmă.

1 Sighișoara

De asemenea, situat în Transilvania, Sighișoara este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în România, datorită oraș frumos păstrat. În timpul secolului al XII-lea, meșteri și comercianți germani, sașii transilvăneni, au fost invitați aici de către regele Ungariei pentru a se stabili și a apăra frontiera. Ei au înființat un oraș comercial înfloritor. În fiecare lună iulie, în vechea cetate se desfășoară un festival medieval. Punctul de reper al orașului este Turnul cu ceas, un turn înalt de 64 metri, construit în 1556.